Základní škola Eduarda Štorcha a mateřská škola Ostroměř

Školní 315
507 52 OSTROMĚŘ
493 691 225
skola@zsostromer.cz

Třetí víkendový pobyt

05.11.2014 11:43

Kde jsme bydleli a jaké to tam bylo, už bylo před námi mnohokrát řečeno. My se s vámi ale podělíme o naše postřehy toho nejzajímavějšího, co nás na posledním letošním pobytu potkalo.

„V pátek 26. září jsme se sešli před školou a společně odjeli na pobyt. Poté, co jsme opravdu dojeli, nejdříve jsme my, kluci museli vyndat tašky z autobusu, což mně jako klukovi dělalo problém, tak jsem se z toho místa ztratil. Nic jsme nemuseli hledat, protože jsme to tam už dávno znali a hned jsme se šli podívat do svých chatek.

Osmá třída se šla učit angličtinu a nám, deváté třídě, paní učitelka Hermochová společně s panem učitelem Špicarem vysvětlovali základy orientačního běhu a jak funguje buzola.

K večeru jsme se sešli v jídelně a vylosovali si dvojice na orientační běh. Poté jsme se vydali do lesa s buzolou a tam jsme hledali kontroly s dalšími pokyny. Když se všechny dvojice vrátily zpět z lesa, udělali jsme si táborák a opekli špekáčky, učitelé vyhlásili vítěze běhu a začali jsme připravovat diskotéku.

Dopoledne jsme měli společnou výuku, na které jsme prezentovali projekty, které jsme vytvořili. K večeři jsme měli guláš, který byl strašně dobrý, a nemohu si stěžovat ani na jedno z jídel, které jsme tam měli. Po večerní sprše jsme zalezli do chatek.

Další ráno jsme měli trošku neotřepaný budíček doprovázený bušením na dveře a okna od našich spolužáků. Naše lektorka na angličtinu byla milá a procvičovali jsme s ní předpřítomný čas. Druhý den jsme však měli už jiného lektora, který byl dle mého názoru mnohem příjemnější a mluvil plynuleji anglicky. Výuka probíhala tak, že jsme si sesedli ke stolům po nějaké menší skupince. Jako na úvod jsme dostali papír se dvěma písničkami. Zkoušeli jsme hodně anglických her, abychom si procvičili slovíčka. Někteří natáčeli videa s panem učitelem Horákem. A za úkol jsme měli udělat projekt o nějaké populární osobě.

Při osobním volnu jsme se většinou zdržovali venku a povídali si nebo odpočívali v chatkách. Někteří žáci si nasbírali i houby.

Celý víkend byl jednoznačně super, užili jsme si spoustu zábavy a někteří se i něco nového naučili. Víkendový pobyt bych zhodnotil pěti hvězdičkami."

Deváťáci a Mgr. Iveta Novotná