Základní škola Eduarda Štorcha a mateřská škola Ostroměř

Školní 315
507 52 OSTROMĚŘ
493 691 225
skola@zsostromer.cz

První víkendový pobyt

05.11.2014 11:34
Víkend 12. – 14. září jsme strávili v kempu Dachova. Jeli jsme tam se školou, abychom si procvičili angličtinu. Když jsme dorazili do kempu, rozdali nám klíče od chatek, kam jsme si dali svoje věci, a potom jsme se měli sejít v párty stanu, kde nám řekli řád.

V pátek odpoledne jsme šli do lesa. Tam jsme hledali houby. Našli jsme jich hodně, tak jsme je dali do pláštěnky. Potom jsme šli ke Kalíšku, tam jsme se osvěžili a šli dál. Cestou zpátky jsme pokračovali v hledání hub. Když jsme přišli do kempu, šli jsme si umýt ruce a pak se rozešli do chatek. Po večeři jsme se sešli na výrobu batikovaných triček. Jakmile jsem své tričko dodělala, uvázala jsem ho Natce, která tam s námi nebyla. Potom jsme hráli hry.

V sobotu ráno nás čekala rozcvička, na kterou se nikomu moc nechtělo. A po vydatné snídani jsme si šli zopakovat angličtinu, kvůli které jsme sem hlavně přijeli. Bylo to super, naučili jsme se i něco nového. Učitelé byli hodní a byla s nimi sranda. Druhý den jsme batikovali trička a holky tílka, barvy byly černá, zelená, modrá, červená. Bylo vtipné to, co z toho vyšlo. Všichni mají zajímavá trička, která se nám povedla a moc se nám líbila.

Navečer proběhla ještě jedna výuka, kde se tancovalo, vlastně takový anglický aerobik. Paní učitelka Novotná nám ukazovala karty a my jsme se podle nich naučili cvičit. Paní ředitelka nám zároveň předcvičovala. Dokonce jsme si mohli vytvořit vlastní číslo. Poté nás učitelky překvapily diskotékou. Ta byla nejlepší, protože se zapojily skoro všechny děti. Dostali jsme i svítící náramky.
V neděli ráno po snídani jsme si už začali balit věci a vyrazili jsme na poslední hodinu angličtiny. Po obědě jsme dostávali diplomy. Potom jsme se fotili s tričky, která jsme batikovali, a také jsme se fotili na různých prolézačkách nebo u bazénu, jsou to hezké fotky.

Hráli jsme taky spoustu her, například siamská dvojčata, měli jsme svázané nohy a museli jsme chodit na čas, hledat slova v angličtině a pamatovat si je. Taky jsme hráli, že každý dostane kartu, třeba žaludy a paní učitelka vytahovala karty a museli jsme si přesedávat, moc jsme se u toho zasmáli. Mezi nejlepší patřila hra Opičí virus. Byla hezká, ale vyčerpávající.

Celý víkend byl výborný a chci tam jet znovu.

Jen škoda, že už to skončilo. Kéž by to bylo delší. No, tak snad příští rok.

Víkendový pobyt byl super.

Chatky byly hezké a pobyt v nich byl příjemný. Paní učitelky se nám věnovaly, abychom se nenudili.

Všichni jsme se pobavili, byl to dobře strávený čas.

Tento víkend byl super a máme spoustu vzpomínek, jak jsme si ho užili. Přála bych si, aby takových víkendů bylo víc.

Z názorů šesťáků sestavila Mgr. Lada Nekulová